Green Care
På Ungdomshemmet Avalon används Green Care metoden som utnyttjar naturen och landsbyggdsmiljön för att öka välmående. Avalon har blivit tilldelad GreenCare LuontoHoiva kvalitetsmärket.
Green Care
Vad är Green Care?
Green Care är en trend inom välbefinnande och kallas i Finland Grön vård. Green Care är en professionell aktivitet relaterad till naturen och landsbygdsmiljön, som målmedvetet och ansvarsfullt främjar människors välbefinnande och livskvalitet.
Gröna vårdmetoder används till exempel vid vård och fostran av ungdomar med missbruksproblem. Metodernas välfärdseffekter uppstår bland annat genom att återuppliva, inkludera och uppleva naturen.
Green Care kopplar ihop naturen och landsbyggdsmiljön till arbetet under placeringen
Enligt forskningsdata har barn och ungdomar med inlärnings- och beteendestörningar särskilt nytta av att arbeta i en gårdsmiljö.
I arbetet i en gårdsmiljö har överaktivitet, aggression och uppmärksamhetsstörningar hos barn med beteendestörningar minskat avsevärt och sociala färdigheter har förbättrats avsevärt.Äventyrsäventyrspedagogik i naturen har använts vid behandling av deprimerade, ADHD diagnostiserade och internetberoende ungdomar med mycket bra resultat.
Att kombinera naturen med omvårdnaden öppnar många möjligheter. Till exempel är kajakpaddling, klättring, fiske och helt vanliga saker som att övernatta vid en brasa och laga mat i skogsförhållanden viktiga aktiviteter som kan främja rehabilitering.Du kan också läsa mer information om ämnet på Green Care Finlands webbplats.
Hur förverkligas Green Care på Avalon?
Ungdomshemmet ligger i ett idylliskt lantligt landskap som utgör en bra utgångspunkt för att genomföra Green Care-aktiviteter. I Avalons aktiviteter ingår regelbundna utflykter och andra naturrelaterade aktiviteter. Utöver detta är målet att regelbundet organisera arbetsaktiviteter på den närliggande gården. Genom Green Care strävar vi också efter att stärka ungdomshemmets gemenskap.
Att få ungdomen att komma igång och delta i gemensamma aktiviteter är värdefullt i sig och i bästa fall kan det stärka gemenskapen och känslor av att tillhöra en gemenskap. Deltagande i sociala aktiviteter och interaktioner stöder den personliga tillväxtprocessen.
Deltagande aktiviteter ger inte bara ett brett spektrum av kunskaper och färdigheter utan också upplevelser av egen värdighet, funktionsförmåga och möjligheter. Dessa stärker alla självkänslan, en känsla av förmåga och ansvarstagande.