Ungdomshemmet Avalon i Sjundeå
En mångproffessionell arbetsgrupp stöder ungdomarnas rehabilitering med hjälp av metoden Green Care.
Green Care som en del av rehabiliteringen
I verksamheten använder vi oss av Green Care, d.v.s. grön vård som en handledningsmetod. Green Care inkluderas i ungdomarnas individuella vård- och fostringsplan som stöd för rehabiliteringen, för att bryta missbruket och för att stärka funktionsförmågan, hälsan och bemästrande av vardagen.
I praktiken kan det handla om funktionell rehabilitering, motion ute i naturen eller Green Care arbetsverksamhet med hjälp av djur på den närliggande gården och i Avalos eget hönshus. Även annan än i naturen ordnad motion, t.e.x. i ungdomshemmets egen bollhall, och annan hobbyverksamhet är en stor del av Avalons vardag.
Ungdomshemmet Avalons enhetschef Linda Engblom är till utbildningen socionom HYH och hon har stark, 10 år lång erfarenhet från olika barnskyddsanstalter. Linda har arbetat på anstalter både på grund- och specialnivå, på utvärderings och mottagningsenhet samt på socialjouren. Linda har varit med och grunda nya anstaltenheter både som handledare, ansvarande handledare och biträdande enhetschef. Den breda och långa erfarenheten på branschen har gett färdigheter och väckt viljan att göra den bästa anstaltvården för ungdomarna.
Som chef och en av Avalons företagare ser Linda möjligheten att föra barnskyddet mot en modernare riktning och att producera tjänster av hög kvalité som gynnar ungdomarna och deras familjer.
Under sin karriär har Linda besökt tiotals barnskyddsanstalter och plockat med sig något gott från varje ställe. Dessa tillsammans med Lindas egna värderingar utformar värderingarna som styr Avalons verksamhet.
Avoimuus (Öppenhet)
Vaikuttavuus (Effektivitet)
Ammatillisuus (Professionalitet)
Läpinäkyvyys (Genomskinlighet)
Oikeudenmukaisuus (Rättvishet)
Nokkeluus (Fyndighet)
Mångprofessionell arbetsgrupp
Ungdomshemmet Avalon är en enhet på specialnivå, personalstrukturen är planerad för att kunna svara även på utmanande utagerande ungdomars behov. Ungdomshemmets tvåspårikga personal är mångprofessionell och har lång erfarenhet av arbete inom barnskyddet.
Som en del av arbetsgruppen fungerar bl.a. en psykiatrisk sjukskötare och som stöd för arbetsgruppen fungerar en konsulterande ergoterapeut med lång erfarenhet av utvärderingsarbete inom barnskyddet. Ergoterapeutens tjänster finns vid behov till förfogande för ungdomshemmets klienter.
Mångprofessionell arbetsgrupp
Läge och närservice
Från ungdomshemmet är det ca. 7 km till Sjundeå centrum är det ca. 7 km, där finns bl.a. den finska grundskolan, ungdomsgården Walkers, hälsocentralen, biblioteket och tågstationen. Med tåg kommer man på ca. 50 min till Helsingfors och ca. 20 min till Karis. Lojos omfattande service finns ca. 10 km från ungdomshemmet. I Lojo finns bl.a. två yrkesskolor, både finsk- och svenskspråkiga gymnasier och det Svenska högstadiet.
Närliggande Svidja gård och herrgårdsmiljöns vackra natur utformar en idyllisk omgivning för ungdomshemmet.